Hvad er de tekniske krav for at kunne køre MemoClock?

Vi har udviklet MemoClock-app’en til at kunne køre på de fleste tablets og smartphones, så du ikke behøver købe nyt grej. Vi anbefaler at køre Ur-delen af MemoClock på en tablet, da det vil være en lettere at se informationerne på en lidt større skærm - men MemoClock kan også sagtens køre på en smartphone.

MemoClock-app’en virker på:
iOS 9 eller senere (iPad 2, iPhone 4S og iPod Touch 5)
Android 6 eller senere

Hjælper-delen af MemoClock kan du gå til via enhver browser
(du kan logge ind i Hjælperen øverst på denne side - tryk på “Log ind”)


Skal MemoClock Uret være tændt hele tiden?

Idéen med MemoClock er, at Uret altid skal være tændt. På den måde kan personen med dårlig hukommelse altid orientere sig efter Uret blot ved at kigge på det - det kræver ikke nogen aktiv handling i form at tryk på knapper eller andet. Det betyder at MemoClock Uret vil være brugbart selv for mennesker der er ret hårdt ramt f.eks. af en demenssygdom, da de ikke skal lære noget for at bruge Uret - det står der bare og viser den information, personen har brug for.


Hvad hvis der er nogen der “piller” ved Uret?

Vi anbefaler at du forhindrer brugeren af MemoClock Uret i uforvarende at slukke for app’en eller tablet’en, ved at låse skærmen og knapperne.

I iOS kan du låse skærm og knapper ved at slå “Forenklet adgang” til:
Læs instruktioner her.
OBS - kun for iOS 12: Vær opmærksom på, at du efterfølgende skal indstille skærmen til aldrig at gå på pause - ellers slukker “Forenklet adgang” for skærmen efter 20 minutter. Det gør du således:
1: I indstillingerne under “Forenklet adgang”: Tænd for “Automatisk lås af dublering af skærmbillede”
2: Åbn Indstillinger - vælg Skærm og lysstyrke - sæt Automatisk lås til “Aldrig”

I Android kaldes låsefunktionen for “Fasthold skærmbillede”:
Læs instruktioner her.

Hvis personen der bruger Uret kommer til at slukke for det eller hive stikket ud, så Uret går ud når der ikke er mere strøm på batteriet, så kan du overveje at købe en ramme, så du kan spænde din tablet fast og forhindre adgang til kablet.
Tablet-rammer kan være lidt svære at finde på dansk, men hvis du googler “tablet frame wall mount“ burde der dukke noget op, du kan bruge.


Kan den tablet, der bruges som MemoClock Ur bruges til andet?

For at MemoClock Uret skal virke bedst, skal du dedikere en skærm til at være MemoClock Ur, og det er vigtigt at den ikke bruges til andet.

Slet allerhelst alt hvad der er af øvrige apps på enheden, log ud af alle services og skru helt ned for lyden - så er der ikke noget der forstyrrer når MemoClock Uret er installeret.


Hvor skal jeg placere MemoClock Uret?

Vi anbefaler at du placerer uret et fast sted i hjemmet hos den der skal bruge uret - et sted hvor personen oftest opholder sig, og vil have direkte udsyn til Uret. Mange med demens ser meget fjernsyn eller sidder det samme sted det meste af tiden, så ofte vil det være en god ide at placere MemoClock Uret ved siden af fjernsynet - der er også strømudtag i forvejen. Men ellers så prøv dig frem - og spørg den person der skal bruge uret, det er jo ham eller hende der skal have se på det.


Hvorfor kan personen med dårlig hukommelse ikke selv styre Uret?

MemoClock er udviklet til bl.a. mennesker med demens. Demenssygdomme ødelægger langsomt evnen til at lære nye ting og evnen til at huske hvad man tidligere kunne. Derfor er MemoClock udviklet ud fra den tanke, at MemoClock Uret kan være til større nytte i den hårde del af en demenssygdom, hvis personen med demens ikke bliver vænnet til at skulle interagere med Uret.


Jeg er kommet til at starte MemoClock-app’en op som Hjælper i stedet for Ur (eller omvendt) - hvordan ændrer jeg det?

Hvis du ønsker at ændre app’en fra at køre som Hjælper til at køre som Ur eller fra Ur til Hjælper, skal du blot afinstallere MemoClock-app’en og geninstallere den. Når du herefter starter den op første gang, får du muligheden for at vælge, om du vil køre app’en som Hjælper eller som Ur.


Kan jeg nøjes med at installere Ur-delen af MemoClock?

Du får mest ud af MemoClock, hvis du udover at installere Ur-delen på en tablet, også installerer Hjælper-delen på din smartphone. Så har du altid Hjælperen med ”i lommen”, og har dermed mulighed for at yde hjælp, selvom du ikke er fysisk i nærheden af personen med demens, som du vil hjælpe.

Hvis du ikke ønsker at installere' Hjælper-delen af MemoClock-app’en, kan du nøjes med at installere Ur-delen - og derefter styre Hjælper-delen her fra siden (tryk på “Log ind” øverst i menuen).


Kan du anbefale en holder til MemoClock Uret?

Der findes et hav af holdere til tablets, og de kan fås i alle former og farver. Googl “tablet stander“, så finder du garanteret noget der passer til dit behov.


Kan jeg have flere Ure til den samme person?

Ja! Hvis du har Premium versionen af MemoClock, så kan du tilslutte uendeligt mange Ure til din Hjælper konto. Der vil blive vist samme informationer på alle de ure, der er tilsluttet.


Hvad er “MemoClock Premium”?

MemoClock Premium er betalingsversionen af MemoClock. Her får du adgang til alle disse funktionaliteter:

  • Du kan vise billeder med dine påmindelser

  • Du kan indstille gentagende beskeder

  • Du kan sende beskeder som vises senere

  • Du kan forbinde lige så mange Ure til din Hjælper som du vil

MemoClock Premium koster 29 kr/md

For at få MemoClock Premium skal du blot installere den gratis version af MemoClock og opgradere til Premium inde i app’en.


Hvad er MemoClock Basis?

MemoClock Basis er den gratis version af MemoClock - her får du gratis adgang til alle ur-funktioner og til at sende beskeder med det samme.

Men vi håber at du har lyst til at støtte den videre udvikling af MemoClock ved at tegne abonnement…


Kan jeg se i Hjælperen om MemoClock Uret er tændt?

Ja. Hjælperen checker hvert minut for at se om der er forbindelse til Uret. Hvis der ikke er forbindelse kan du se det meget tydeligt i toppen af Hjælperen.


Kan flere forskellige personer styre det samme MemoClock Ur via den samme Hjælper-konto?

Indtil videre kan dette kun lade sig gøre ved at man logger på med det samme brugernavn og password.

Hvis du mener at det ville være en stor hjælp for dig at vi lavede en funktion, hvor flere forskellige hjælpere kunne logge ind og administrere Uret for den samme bruger, så skriv til os her og fortæl hvad du har brug for - vi vil meget gerne forbedre MemoClock løbende med de funktionaliteter vores brugere efterlyser.


Har MemoClock en persondatapolitik?

Ja!
Og du kan læse den her: MemoClocks Persondatapolitik


Ansvarsfraskrivelse

  • MEMOCLOCK ER IKKE BEREGNET TIL AT GIVE LIVSVIGTIGE PÅMINDELSER ELLER BESKEDER

  • MEMOCLOCK SKAL IKKE BRUGES TIL PÅMINDELSER OM F.EKS. MEDICIN

  • AL BRUG AF MEMOCLOCK SKER PÅ EGET ANSVAR OG MOXXON CPH APS ER IKKE ANSVARLIG FOR UHENSIGTSMÆSSIG ELLER FARLIG BRUG AF APP'EN